« Home | oopa: eilen puistossa, tänään FMX » | oopa: kuka toi on? » | niitty: oma koti kullan kallis, toisen koti kuraoja. » | oopa: on siis kevät » | oopa: ulkoilmailua (ylläri) » | oopa: kaikkea sitä joutuukin tekemään » | Niitty: totuus tämäkin » | oopa: kauas pilvet karkaavat... » | oopa: speedminton » | puuro: niin kaunista »

puuro: luhtamies ja muut omituiset

Lauantaiyö eräässä turkulaisessa juottolassa. Istun kaverini ja hänen uuden mielitiettynsä seurassa katsellen kännisten juhlintaa. Olen ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kyseisessä paikassa selvinpäin. Huomioni kiinnittyy reppuselkäiseen veijariin, joka hakkaa laseja pöytään niin, että ne meinaavat hajota ja kaataa valkovenäläisestään osan pöydälle, sotkeakseen sitä tyhjällä olutpullolla. Näitä kahta toimintoa hän toistaa vuorotellen, kunnes baarimikko korjaa lasit pois ja pyytää reppunsa merkin mukaan nimeämäämme Luhtamiestä rauhoittumaan. Vastalahjaksi baarimikko saa huutoa ja keskisormea. Luhtamies irvistelee ja huutaa vielä tovin, poistuu sitten.
Tanssilattialla ja muuallakin savuttomassa tilassa on useita henkilöitä, jotka polttavat tupakkaa. Baarimikko saa jatkuvasti pyytää heitä poistumaan viereiseen tupakkahuoneeseen. Yksi näistä veijareista hermostuu ja alkaa purkaa raivoaan tanssimalla, tai oikeastaan hyppimällä tasajalkaa ympäri huonetta ja hakkaamalla baaritiskiä kämmenillään, kunnes baarimikon on pakko pyytää häntä rauhoittumaan. Älämölö siirtyy hyppijän mukana alakertaan. Tanssilattialle on jo ilmestynyt muita tupakointikiellosta piittaamattomia. Ainoa kerta, kun nään baarimikon hymyilevän, on se hetki, kun hän saa näyttää valomerkin.
Selvinpäin baariin? En enää ikinä. Baariin töihin? Ei missään nimessä.

Nii i. Itsekin eilen humaltuvia vierestä seuranneena, ihmettelen, miksi alkoholia ei oikeasti ole kielletty jo viimevuosisadalla "tyhmyyttä ja irrationaalista käytöstä aiheuttavana tappavana solumyrkkynä".

Ihan aikustenoikeasti, Suomi olisi parempi paikka elää ilman viinaa (ja huumeita). Kokemuksesta voin sanoa, että ei viina kenestäkään mukavampaa tee. Vanha sanonta/sketsi "juo itsesi mukavaksi" pitää paikkaansa vain siksi, että känniset ei kestä sitä että jollakin pysyy järki päässä. Niin ja entä se "rentouttava vaikutus". Paskanmarjat. Jos ihminen ei osaa selvinpäin rentoutua, opetelkoot.

Kännissä baariin? ei enää ikinä.

Mulla oli eilen kyllä ihan kivaa humalassa. Kävin ekaa kertaa jazz-baari Monkissa, joka oli aika kurja mutta siellä oli häppäri. Ilta jatkui Päiväkodin ja The Cown kautta torin kiinalaispikaruokakioskille (annos 12 mukaan, nam) ja kotiin. Torilla oli kyllä aika kännisirkus, sen huomasin minäkin.

Meidän ilta alkoi harmittomasti. TOrkkelinmäellä kuohuviiniä (laseista). Sitten huudettiin mölkyn pelaajille, että "HAASTE"!

Niillä olikin sitten olutta ja viiniä. Paljon. Cellan (mitä lie 20-luvulla perustettu ravintola) kautta Populukseen.

Minä lauloin lentäjän pojan kahden miehen nostaessa minut muiden yläpuolelle. i <3 langattomia mikkejä.

Ja sieltä viellä tehotunniksi stadin tähteen näyttämään tanssiliikkeitä.

Huhuhuhuh.

Oopan esiintyminen kultatuolissa oli kyllä hieno: Populuksen väki oli aivan haltioissaan!

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee