« Home | oopa: pintis goes Seiskatsos 2 » | puuro: Georgia, twelve points. » | puuro: mitäs kysyitte » | niitty: abc-files » | noumann: kirjoista » | oopa: Joe Strummer - Burning Lights » | Ameeba: koska tuntuu siltä » | niitty: jotkut asiat täytyy vain nähdä.. » | Oopa: PintisBlogi goes SeisKatsos » | Oopa: kirjameemi kutsuu »

Oopa: Ihme puuhastelua!

Järjetöntä, että Toyota saa vuokrata Helsingin keskustasta korttelin, että joku saa ajaa 10 min. formulalla. Hintakin oli melko edukas. Mutta...

Menisikö kuvaamaan?

1. Menen aamulla aikaisin paikalle, että saan hyvän paikan. Katson tarkkaan valonsuunnan ja valitsen näin oikean paikan.
2. Usean tunnin päästä paikalla on helvetisti maalaisia ja olo kun sardiinilla siellä purkissa. Odotan ja odotan.
3. Formula ajaa lopulta pari kertaa ohitseni. Puhditettu 70-200mm f2.8 tarkentaa AF-servolla ja 1D laulaa sarjatulta. Ekan kieroksen jälkeen katson otoksia. Hmm, pitää säätää valotusta, ennakoida paremmin ja ottaa hieman eri asento.
4. Vielä kaksi yritystä. Auto ajaa ohi ja kameraan tallentuu kummallakin kerralla 8 kuvaa sekunnissa, 16 kuvan sarjoissa. Myhäilen.
5. Kotona avaan koneella kuvat. Pelkkää kakkaa. Osa ylivalottuneita, suurimmassa osassa kuvista auto ei näy kokonaan. Monessa eteen on tullut joku maalainen riehumaan. Lisäksi huippukalustosta huolimatta kuvista suurin osa on epätarkkoja.
6. Raw-formaatin ansiosta saan kolme kuvaa pelastettua. Niitäkin joutuu Fotarissa vielä hiomaan ja kennon roskat putsaamaan.
7. Viiden tunnin odotuksen ja tunnin kuvasäädön jälkeen edessäni kolme kuvaa. Laitan ne tänne, parille foorumille ja Flickriin.
8. Kolmen seuraavan päivän aikana:
*täällä kukaan ei sano mitään
*Foorumeilla kysytään kalustoa, haukutaan rajaus ja JPG-pakkaus ja joku newbie kysyy: "minäkin olin paikalla, mutta pokkarilla ei tullut hyviä kuvia, mitä asetuksia käytit?"
*Flickrissä on 15 ihmistä katsonut kuvan...

Huomenna on niin grillauspäivä... :)

Kolmenlaisia ihmisiä.

Niitä joiden mielestä lasi on puolityhjä ja niitä kenen mielestä se on puolitäysi. Ja sitten niitä, kenen mielestä kuva lasista on epäonnistunut.

Nyt en ihan tajunnut. Siis menin kirkuinparkuin flickfrdfdsiin ja katsoin kaikki kuvat läpi, missä se pirun formula on?!

No ymmärsin ehkä pointtisi, palautetta on pirun vaikea saada ja vielä vaikeampi sitä on hyväksyä.

Muttamutta, katsoin läpi koko settisi ja isonsin mielenkiintoisimpia. Edukseen erottuivat HDR-maisemat, niitä katsoo ihan ilokseen. Ihmiskuvat on liian subjektiivisia sanoakseen mulle mitään. Enemmän draamaa ja paljasta pintaa;) Kkaikenkaikkiaan varsinkin komppikset ja viimeistely ovat parantuneet huikeasti kuvissasi. Johtuuko taustastani, mutta hiukan kaipaisin myös "tarinaa", jotain teemaa joka yhdistäisi kuvat kokonaisuudeksi.

Suurin osa Flickrin kuvista on kavereita varten. Täällä julkaistut ovat tyhjän täytettä. Pintiksen serveriltä loppuu tila pikku hiljaa, siksi aloin laittaa Flickriin kuvia.

Tuo teksti nyt oli vähän sellaista yleistä pohdiskelua, kun välillä näkee vaivaa että menee kuvaamaan jonnekin ja sitten niillä kuvilla ei tee mitään.

Itse kuvaaminenhan on ihan perseestä, vai mitä? Vai kuka kokee mielekkääksi säädellä nappeja tuhrustaen samalla läpi pienestä aukosta. Yleensä sataa ja paras kuvakulma löytyy kun makaa lammikossa. :D

Mutta se valmis kuva on se, mikä saa jaksamaan. Vasta tänä kesänä olen oppinut kuvaamaan "ei mitään". Siis kuvia, joiden käyttötarkoitusta en tiedä.

Vapaudun.

ps. Kiitos Jusberi...

Tuo teksti nyt oli vähän sellaista yleistä pohdiskelua, kun välillä näkee vaivaa että menee kuvaamaan jonnekin ja sitten niillä kuvilla ei tee mitään.

Niin. Edellämainitsemasi pätee kaikkeen luovaan työhön josta ei makseta palkkaa. Parhaimmillaan joku sanoo "ihan kiva", vaikka musiikki, kuva saati elokuva on vaatinut kymmeniä, jopa satoja+ tunteja työtä.

Itse uskon, että määrätietoinen harrastaminen ja sitäkautta kehittyminen on mahdollista kääntää voitoksi. Se saattaa viedä vuoden, kaksi tai kymmenen, mutta jos perusedellytykset on kunnossa, kyllä joku taidot huomaa aikanaan.

Kyl se siitä kato.

Hienojahan noi sun kuvat on, mitä nyt joskus aika käsitellyn näköisiä. Ei sitä vaan jaksa jokaista erikseen kommentoida, kun jotkut kolisee enemmän kuin toiset, itte tykkäsin niistä pyöräilykuvista. Täytyy varmaan ostaa se Ase-lehti, kun en ole vieläkään nähnyt niitä sun pyssykuvia.
Lopuksi haluaisin ilmaista syvän paheksuntani termin "maalainen" käytöstä negatiivisena määreenä.
Nim. Sudeettisavolainen

Niitty: Jonkin päämäärä motivoi. Esim. se, että sen kuvan julkaisee edes täällä.

Puuro: Sitä asekuvaa ei olla vielä julkaistu. Paheksun mulkkumaista helsinkiläisyyttäni. Olet oikeassa maalaiset-sanan käytöstä.

Hyvin perusteltu poistuminen parempiin maisemiin.

Näin tuon "spektaakkelin" äsken töllöstä, eikä se isommin vakuuttanut. Helvetisti niitä helsinkiläisiä ja seassa hiljaa köröttelevä pomppiva pikkuauto. Ääni oli varmaan komea, mutta siinäkö se?

Mitä taas kuviisi tulee, niin kyllä niistä mun mielestä kiinni saa. Vinkeitä laajakulmia ja asiallista salamaoperointia. Niist kehyksit en tykkää, mutta aika hyvin ne pystyy sulkemaan tarkastelun ulkopuolelle. Flickr sais tarjota jonkun option "kehystykselle" ettei niitä tarttis itse kuviin viritellä.

Pitänee hankkia 20mm prime, kun aina se zoomi on siinä asennossa. Niin, ja salamaa käytän kanssa melkein kaikissa kuvissa. Joten olet Anssi kyllä löytänyt ne oleellisimmat totuudet... :D

Pikkuautolta se formula telkkarissa näytti. Juhan Kankkunen oli tosin kuulemma vedellyt WRC:llä pienoisissa sladeissa ennen formulaa. Oli kuulemma ollut mielenkiintoisempi...

There's no lens like prime lens. Niissä on puolensa, ainakin 50-millisestä oon pitänyt vaikka sitten onkin jalkazoomi. Ja soon sitten oopan vika jos tulee joskus tilattua tuollainen venäläinen fisulinssi...

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee