« Home | oopa: Pelastakaa sotamies Kivinen » | oopa: mainosmainontaa... » | noumann: muzak top 3 » | niitty: ja seuraavaksi kaupallisia tiedotteita » | niitty: on liekeissä » | oopa: perjantai on perjantai » | oopa: eka sateenvarjokuva » | niitty: ipodspoof2006 » | niitty: I am still just a rat in a cage » | oopa: olin häissä »

oopa: silitysrauta kuvassa


Digikuvaus on tuonut yrityksille mahdollisuuden ottaa esimerkiksi tuotekuvia entistä helpommin itse. Pienellä digipokkarilla saa "kelvollisia" kuvia, jotka riittävät monen yrityksen tarpeisiin. Kuvaamista helpottamaan on alettu valmistamaan kuvaustelttoja ja taustoja. Näissä ratkaisuissa on kameralle teline ja taustana valkoinen kangas, jossa ei ole kulmaa. Tällainen teline mahdollistaa esineen kuvaamisen nopeasti. Monissa pokkareissa pienin aukko on usein f/8, joka mahdollistaa lyhyestä polttovälistä johtuen jo melko laajan syväterävyyden.

Pokkarilla kuvaamisen rajat tulevat kuitenkin äkkiä eteen. Hyvässä tuotekuvassa on syväterävyyden lisäksi huomioitu valaistus ja värit. Tuotteen pitää olla kuvassa samannäköinen ja värinen kuin luonnossakin. Hyvään valaistukseen tarvitaan ennakkosuunnittelua sekä runsaasti kalustoa.

Miksi kirjoittelen tällaista? Kokeilin tänään kuvata yhdellä salamalla ja sateenvarjolla tuotekuvaa. Ei hyvä. Silitysrauta on kuvattu puupöydällä seinää vasten. Huolellisella Photoshoppauksella kuvasta olisi voinut saada keskinkertaisen, mutta esimerkiksi silitysraudan sisäosa on kovin varjoisa. Minulta loppui kalusto, joten antaa ammattilaisten hoitaa tuotekuvaus.

Hmmm... Onhan toi nyt ihan ok kun ottaa huomioon missä olet kuvannut sen. Tulipa mieleen, että jos käytössä on vaan yksi salama, niin etkös sä voisi siirtää sitä salamaa ja ottaa toisen+n kuvaa ja kompositoida ne sitten päällekkäin?

Heh, mites se meni... Hyvä kalusto ei tee hyvää kuvaa? Auttaahan se, mutta.

Meille on duuniin tulossa tyyppi ottamaan tuotekuvia. "Kerrankin saa sitten kunnon kuvia, kun sillä on lainassa kymppitonnin ammattilaiskamera". Kysyin missä se meinaa kuvat ottaa, niin täällä meidän neukkarissa kuulemma, siellähän ne on ennenkin otettu. Joo on, ja se näkyy.

Nitty: Joo ja ei. Mulla nyt ei jalustaa, mutta kyllä parempi lopputulos saadaa tekemällä kaikki mahdollinen jo kuvausvaiheessa. Esim. heijastus lasilevyllä.

Hanna: Kuulostaa hyvältä. Siellä neukkarissakin voi saada hyviä kuvia, jos mukana on 1. hyvät valot 2. taustamateriaalit 3. pimennysverhoa. Olisiko helpompaa viedä ne teidän tavarat studioon? :D

Olisiko helpompaa viedä ne teidän tavarat studioon? :D
Alastonkuvia?

Mulla nyt ei jalustaa, mutta kyllä parempi lopputulos saadaa tekemällä kaikki mahdollinen jo kuvausvaiheessa. Esim. heijastus lasilevyllä.
Tottakai, mutta jos ei ole lasilevyjä ja valoja tehä sitä kuvaa yhestä, niin eikö voi soveltaa? Yritin vaan tarjota ajatusapua:D

Kiitos vihjeestä. Se on digitaalisella aikakaudella kokeilemisen arvoinen idea!

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee