« Home | oopa: spede oli hauska mies » | oopa: Bloggerin ongelmia » | niitty: no morjesh, minä täälä » | oopa: sunnuntaijutut » | oopa: lauantai-illan huumaa vol. 456 » | oopa: katukuvausta » | oopa: kaverille kanssa » | noumann: herkku » | noumann: jag kommer! » | Ameeba: suunnitelmallista suunnittelemattomuutta »

puuro: loma, messut ja lopulta koti

Viime viikosta suurin osa meni lomaillessa Savossa. Tylsää oli. Ilmeisesti olen kaupunkilaistunut liikaa, kun huomasin ensimmäisen päivän jälkeen olevani täysin kyllästynyt metsässä kävelemiseen, telkkarin katseluun, lukemiseen ja ylenpalttiseen syömiseen.

Huomasin myös olevani internetriippuvainen. Kaksi päivää ilman nettiä ja olin todella ahdistunut. Miten ihmiset jaksavat TV:n kaltaisia medioita, joihin ei voi itse tuottaa sisältöjä, ja joissa ei voi keskustella kenenkään kanssa?
Parhaat radiokanavatkin löytyvät verkosta, joten radion kuunteleminenkaan ei tuonut lohtua media-ahdistukseeni. Onneksi oli hyvä DVD-boxi mukana.

Maalla löhöilyn jälkeen siirryin Helsinkiin, Kansallismuseo ja Kiasma olivat ohjelmassa perjantaina. Kiasman uusi Maisema -näyttely oli puuduttava ja jotenkin yhdentekevä. Muutama hieno valokuva, yksi hauska installaatio ja sitten jotain yksitoikkoista sotkua.

Kansallismuseossa pettymyksen tuotti lähinnä näyttelyiden omituinen rakenne. Kaltaiselleni historiaintoilijalle perusnäyttely vielä menetteli, mutta luulenpa, että ulkomaalaiselle siitä ei välity järkevää kokonaiskuvaa Suomen historiasta, mikä on kai Kansallismuseon perusnäyttelyn tehtävä?

Lauantai ja sunnuntai kuluivatkin sitten kirjamessuilla työn ja kaljoittelun merkeissä. Hauskaa oli, paljon mielenkiintoisia ihmisiä ja mukava tunnelma, vaikka lauantaina messuilla oli välillä ahdistavan ruuhkaista.

Koko kuluneen viikon parhaan hetken tarjosi kuitenkin kanssani samaan ratikkaan noussut, hieman sekavan oloinen, parrakas vanha mies, joka ohittaessaan minut vilkaisi paheksuvasti, istui sitten alas ja alkoi julistaa koko ratikkakansalle sanomaansa, joka sisälsi mm. seuraavat kohokohdat:

"Elämme turmion ja turhamaisuuden aikaa. Nuorille miehillekään ei enää parta kasva, vaikka luonto ja sää sitä edellyttäisivät!"

"Koneet tekee kohta kaiken ja ihminen on riippuvainen niistä. Japanilaiset robotit valloittaa koko maailman!"

"Periytyvä kommunismi, se oli hyvä. Neuvostoliitossa ne sen tajusivat, mutta liian myöhään!!"

"Ruotsalaiset ovat ainoa suomalaisia perverssimpi kansakunta! Nykynuoret on niin pehmeitä. Toista se on noiden maahanmuuttajamurjaanien kanssa, ne on sellasia mahtavia thai-potkunyrkkeilijöitä!"

Nyt Turku, pelkkää opiskelua ja rauha maassa ainakin viikon. Just hyvä.

Setä ratikassa puhui asiaa. Taisi olla ihka oikea profeetta. Jäljelle jäi vain kysymys; sulla ei vissiin ole partaa?

Juu, ei oo partaa, tosin profeetan huomioon täytyy kommentoida sen verran, että sitä ei ole koska ajan sen pois, eli kyllä se kasvaa, ainakin vähän...

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee