« Home | puuro: mä oon saarnamies » | oopa: viikonlopun riemua » | oopa: eero saarisen näyttely » | niitty: heipskukkuu! » | oopa: kierrätystä » | oopa: karttapallosta taijihin » | puuro: oisko feikki? » | oopa: radio helsinki sivuun » | noumann: www.image.fi » | oopa: studiopose »

Valtteri: WeeGee



Olimme WeeGeen pressissä.

Espoon kaupunginmuseo
Joku sanoi, että Espoo on kaupunki jolla ei ole historiaa. Näyttelyn perusteella Espoosta on kuitenkin löytynyt piikiven palasia ja pari vanhaa kartanoa. Hoh-hoijaa.

Suomen kellomuseo.
Parit ihan siistit kellot.

Espoon Modernin Taiteen Museo EMMA


EMMA:n johtaja Markku Valkonen.

Shirin Neshat: Hunnun salaisuus. Iranilaissyntyisen Neshatin näyttely valokuvineen ja videoteoksineen on vaikuttava. Voimakkaita töitä, jotka avautuvat katsojalle ilman turhia selityksiä. Kuinka monesta näyttelystä voi sanoa saman ilman ironian häivääkään?


Shirin Neshat

Ruutusotamies: Taiteen etujoukko ja Venäjän kansa. Varmaan taiteen historian kannalta merkittävää matskua, mutta ei kolissut.

Kasimir Malevitsh: Henkisyys ja muoto. Klassikkojen “Valkoista valkoiselle” ja “Musta neliö” tekijä. Valitettavasti ensin mainittu ei ollut esillä ja muu tuotanto on aika peruskauraa.


Toimittaja lähestyy klassikkoa.

Timo Kelaranta: The Quiets. Tää meni 10 sekunnissa ohi. Kuvia jostakin.

Saastamoisen säätiön taidekokoelma. Lankarullatehtaan rahoilla on ostettu tähän mennessä 1700 teosta, joista osa on täällä esillä. Taso on kirjava, eli tähänkin pätee perussääntö “80 % kaikesta on paskaa”.

Leikkilinna, Suomen lelumuseo
Nostalgiatrippi, mutta voisi tarjota enemmän matskua 80-luvulla syntyneelle sukupolvelle. T: 80-luvulla syntynyt.


Lelumuseosta löytyy mm. hieno pienoisrautatie lättähattuineen.


Helinä Rautavaaran museo
Kun ajattelee millaisen elämän Helinä Rautavaara on elänyt, voi miettiä onko itse saanut mitään järkevää aikaiseksi. Rautavaara ehti keräämään valtaisan antropologisen kokoelman ja esim. hengaamaan bronxissa tummaihoisten “heimoveljiensä” kanssa, kuunnellen reggaeta ja varmaankin tötsytellen. Propsit.

Yleistä WeeGeestä:
Positiivinen yllätys ja hyvä syy lähteä Espooseen kerran elämässään. Mutta missä se metro viipyy? Rakennusarkkitehtuuri on myös katsastamisen arvoinen. Tulee mieleen Kulturhuset ja Moderna Museet Tukholmasta, mihin tunnelmaan ei Helsingin museoissa ikävä kyllä noin vain pääse.

Kuvat oopa/PLD-photo

Olin Leikkilinnan avajaisissa lasten kanssa. Uuvuttavien avajaispuheitten jälkeen päästiin ylös (tungoksen keskellä) näyttelyä katselemaan. Tunnelma Linnanmäen lelumuseossa oli jotenkin intiimimpi ja kivempi (ympäristö varmasti vaikutti) - mutta hienohan tämä oli. Ja syrjässähän se (hieno) WeeGee on. Näyttely oli hiano.

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee