« Home | Oopa: löytynyt asunto... » | Oopa: It's all grey » | Noumann: Jääkarhu » | Oopa: Mölkyn MM-kisat » | Oopa: Alkaa jo pelottamaan » | Noumann: UMF » | Puuro: UMF-post vol. 2 ja lomahöpinää » | Oopa: Virallinen asuntoilmoitus » | Puuro: UMF-post vol. 1 » | Oopa: Kiertelen ympäri maailmaa... »

Ameeba: oodi rakkaudelle

Arvoisat lukijat, täten julistan olevani rakastunut.

Suhteemme lämpeni kovin hitaasti. Aluksi pidin häntä rumana. Oikeastaan hän oli niin ruma, että suorastaan pisti silmään maisemasta. Vilkuilin häntä ohi kulkiessani enkä vaivautunut tutustumaan lähemmin. Sitten muutin mieltäni. Tutustuin hänen sisäpuoleensa ja yllätyin. Hän oli niin ihmisystävällinen, niin valoisa ja täynnä sanoja. Rakastuin välittömästi.

Paljastettakoon hänen nimensä: Turun kaupunginkirjasto. Tarkemmin sanottuna kirjaston laajennusosa, joka tänä keväänä avautui. Kerrankin kirjasto, joka on tehty ihmisille. Ei mikään halli, jossa on hyllyrivejä toisen perään ja vihainen täti sanoo hys. Vaan paikka, jossa on nojatuoleja ja lukunurkkauksia, kahvila, aurinkoinen sisäpiha, lukupaikkoja, joissa voi tuijotella kadulla kulkevia ihmisiä lasiseinän läpi.

Tällä viikolla havaitsin, että mielitiettyni tarjoaa kaiken lisäksi hyvää lounasta. Menisin välittömästi kosimaan, jos armaani olisi ihminen, eikä valtiollisen instituution tyyssijana toimiva rakennus.

Oi Turku, sinä kui-sanojen ja järjettömien parkkihallihankkeiden maa, kerrankin olet onnistunut jossakin.

Lisättäköön vielä, että tämänhetkisten laskelmieni mukaan mulla on tällä hetkellä noin 37 kirjaa lainassa. Joista kylläkin noin 85 % kaunokirjallisuuspuolelta, joka on toistaiseksi evakossa Julian alakerrassa. Ehkä vähempikin kerralla riittäisi.

Mutta silti, on se vaan niin ihana, se kirjasto.

Ja lukeminen on kivaa. Tänä kesänä en ehkä käynyt monessa paikassa, mutta olen lukenut tooooodella paljon.

Ja surullista kyllä, useasti kirjat ovat parempaa seuraa kuin ihmiset. jokaisessa kirjassa on ainakin yksi kiinnostava ajatus. samaa ei voi sanoa kaikista ihmisistä.

Sanoo hän, nostaa nörttilasejaan ylemmäs ja kuvittelee olevansa kovinkin fiksu.

Taas yksi syy lisää harkita vakavasti paluumuuttoa.

Häh? Siis mitenkä niin oot pitäny sitä rumana? Sehän on hianoista hianoin! Mahtava, upea, kaunis, valoisa, kepeä ja ihku!

Vielä kun Kallion kirjasto muuttaisi, niin saisin muutettua rakennuksen "Kallion Kartanoksi"...

Anna: No, aluksi se lasiseinäviritelmä pisti silmään, aika erilaista tyyliä istuakseen vanhan kirjaston jatkoksi. No, silmä on nyt tottunut ja kuten sanottua, sisältä kirjasto on mitä mainioin. Ja myös se lasiseinä on hyvä juttu, koska onpi valoisaa ja avaraa niin jotta.

Turun kirjasto on mahtis ja kaunis ja viihtyisä, mutta jostain syystä sieltä on tosi hankala löytää mitään. Käynnit menee ihan haahuiluksi. Ja se lasiseinä on toteutettu jotenkin tosi nerokkaasti kuulemma, ilman joitain tukielementtejä tai jotain. Emmää taas muista mitä ne arkkitehtikaverit on löpissy.

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee