« Home | oopa: silitysrauta kuvassa » | oopa: Pelastakaa sotamies Kivinen » | oopa: mainosmainontaa... » | noumann: muzak top 3 » | niitty: ja seuraavaksi kaupallisia tiedotteita » | niitty: on liekeissä » | oopa: perjantai on perjantai » | oopa: eka sateenvarjokuva » | niitty: ipodspoof2006 » | niitty: I am still just a rat in a cage »

puuro: kirjasuosituksia



Lukeminen kannattaa aina. Eli viime aikoina lukemaani, sellaista mistä pidin:

Antonio Tabucchi: Intialainen yösoitto. Kaunis, rauhallisesti etenevä romaani, jossa mies etsii kadonnutta ystäväänsä Xavieria tai Nightingalea. Mystinen ja jotenkin unenomainen kirja, jota lukiessa ajatus karkaa kaukomaille.

Torgrim Eggen: Pärstäkerroin. Ihan pirun ovela ja hauska kirja nykyaikaisen politiikan ja median suhteesta. Mainiota satiiria poliittisen kielenkäytön tyhjyydestä. Puolet olen vasta lukenut ja nyt jo ylistän.

Pittau & Gervais: Ronsulta pääsi paukku. Pitkästä aikaa tuli selattua. Paras lastenkirja ikinä. Nimi kertoo kaiken.

Ja yksi elokuvakin on tullut nähtyä. Se paljon puhuttu Volver. Pidin kovasti, oli jotenkin ehjempi ja selkeämpi kuin Almodóvarin aikaisemmat. Pientä komiikkaa ja hienoa näyttelemistä. Jopa Penélope Cruz, josta en normaalisti pidä ollenkaan, oli mainio.

Volver pitäisi ehkä nähdä. Vaikka Peedron leffat eivät olekaan ihan se "mun juttu", näkyy niissä ainakin tissit. Ei vaiskiskaan, ne on jotenkin eritavalla kiinnostavia, ihmiset on eläviä, joskus liiankin.

Joku käsikirjoituksen opettaja, olisiko ollut se viiksinaama-asikainen sanoi tai siteerasi; "Eurooppalaisessa elokuvassa erikoiset ihmiset tekevät tavallisia asioita, kun taas amerikkalaisessa elokuvassa tavalliset ihmiset tekevät erikoisia asioita."

Lastenkirjoja harvemmin tulee luettua, eikä ainakaan sellaisia missä norsu piereskelee. Paskahuumori kun ei ole koskaan kolissut. Enemmänkin olen kiinnostunut lastenkirjoista vaikuttamisen välineenä, siten että sinne kirjoittaisi asioita jotka muokkaisivat pikkupaskatykistä paremman ihmisen. Ajatuksissa on ollut ainakin kirjoittaa/kuvittaa miltä (korkeasaaren)eläintarhan eläimistä tuntuu siellä häkissä. Kuinka ne unelmoivat vapaudesta, mutta lopulta kuolevat yksin vankeudessa.

Mistäs helvetistä sinä tiedät mitä ne eläimet siellä korkeasaaressa ajattelevat? Tuskinpa mitään.

Mä taas en erityisemmin innostunut Volverista. Olihan se kuitenkin ihan kiva. Jotenkin Almodovarin leffoihin kuuluu ne sivupolut, rönsyävä juoni ja eri tasot. Volverissa tarina oli vedetty niin viivasuoraksi, että vähän tyhmempikin pysyy kärryillä. Ja iso miinus siitä kammosta taustamusiikista.

Parahin "Anonymous",

olet aivan oikeassa. Enhän minä sitä tiedä. Mutta kuten sinä oletat, niin minäkin oletan.

Yst.Terv. Niitty

Niitty, tuo kirja ei ole pelkkää paskahuumoria, vaan siinä juuri opetetaan lapsille suvaitsevaisuutta erilaisia ja ryhmään aluksi sopimattomia yksilöitä kohtaan. Lue ensin, tuomitse sitten.
Ja Noumann, se huono musiikki soi ainoastaan baarikohtauksissa, ja baareissahan soi aina niin helvetin hyvä musiikki Suomessakin?
Tänään näköjään kiukuttaa.

Olet oikeassa, ei saisi tuomita. Mutta toisaalta, jos myyntipuhe on:
"Ronsulta pääsi paukku... Paras lastenkirja ikinä. Nimi kertoo kaiken."

Sori, tänään on nillityspäivä. Iltavuoroon leikkaamaan ja tää on nyt vaan sitten tällästä tikulla sohimista tää ap.

Vaikka Noumann olikin etukäteen Volverin "humppataustoista" varoitellut, niin eilen illalla näytöksestä poistuessani olin vähän öönä: missämukahäh?
Taisin Puuron tavoin kokea niin, että huono muzak on luonnollinen osa lähiöbaarikonseptiikkaa maasta tai kaupungista riippumatta. Ainakin imaistuin (imauduin? imaisoiduin?) jälleen niin täysiä tarinaan, että karkit jäivät syömättä eikä parin penkkirivin päässä istuvan rouvan äänekäs niiskuttelu päässyt pahasti korpeamaan.

Pedro-setä se vaan osaa.

Nojoojoo, sitä huonoa musaa oli ehkä 30 sekuntia mut silti; se pompsahti sieltä soundtrackiltä kuin naula korvaan. Espanjalaisissa baareissa ja varsinkin Almodovarin leffoissa kuulee normaalisti hyvää musaa, eikä mitään ysärihissiyökköhumppaa. Mutihansama.

En ole nahnyt Volveria viela, enka siis tieda millaista se kamala taustamusiikki siella lahiobaarissa oli, mutta oman kokemuksen mukaan espanjalaisissa (tai ainakin barcelonalaisissa) korttelibaareissa soi usein just se ysarihissiyokkohumppa. Latinovaikutteilla :)

David Bisbal forever!

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee