« Home | puuro: kissoja ja lepoviikko » | oopa: sunnuntain kuvia » | niitty: hävettää tunnustaa, » | Ameeba: elokuvallista eloa » | oopa: kuvaukset ohi » | oopa: blogailumiitissä » | oopa: sata salamaa » | oopa: porsaanreikiä » | oopa: Stone Up His Ass » | oopa: välimeren herkkuja »

oopa: käytettävyydestä ja yhteensopivuudesta

Aloitetaan kertomalla, että olen Mac-käyttäjä, jotta lukijat voivat kommentoida seuraava kirjoitusta tyyliin "mitäs haluat olla erikoisuudentavoittelija ja maksaa hirveitä hintoja designkoneista". Ja asiaan.

Olen katellut hieman työmahdollisuuksia. Tällä hetkellä elätän itseni oman firman kautta, mutta uran jatkaminen jonkun muun palveluksessa ei ole poissuljettua. Säännölliset työajat ja tulot kun kelpaisivat. Nyt olen kuitenkin törmännyt muutamiin ongelmiin. Esimerkiksi en voi etsiä lisäansio mielessä töitä Postista, koska Postin rekrytointisivut toimivat vain Internet Explorer -selaimella. Muuten hyvä, mutta ko. ohjelmistoa ei ole enää saatavilla Macille.

Harvemmin sitä enää törmää Mac-yhteensopivuusongelmiin. Yleensä ongelmat johtuvat järjestelmätoimittajan laiskuudesta. "Mac-käyttäjiä on alle 5%, ei niitä tarvitse ajatella". Se on sama kun jättäisi Suomessa ajattelematta espoolaisia (4.43%/Wikipedia). Toisaalta espoolaisilla ei taida olla paljon asiaa Postin rekrytointipalveluihin.

Toinen epäkohta ovat kamalat käytettävyysongelmat monen rekrytointiyrityksen sivustolla. Jos esimerkiksi täyttää työ- ja koulutushistoriaa ja pudotusvalikon vaihtoehdot alkavat oletuksena vuodesta 1900, niin voitte kuvitella mikä työ on selata takaisin 2000-luvulle joka ikisen vuosiluvun kohdalla. Tai mitä täyttäisitte kohtaan, jossa kysytään eri ammatteihin vaadittavia kortteja? Tulityökortti, hygieniapassi yms. Minä laitoin muut kohtaan ajokortin. Palasin sitten ottamaan tiedot pois, kun ajokorttia kysyttiinkin vasta seuraavalla sivulla.

Muutenkin sivustojen käytettävyys on karmeaa. Esimerkiksi Adeccon sivuilla navigointi on yhtä helvettiä. Selatessani työpaikkoja selvisi, että paikkojen hakeminen vaatii rekisteröintiä. Ei kun kamalia kaavakkeita täyttämään. Voin sanoa rehellisesti, että en ole koskaan tavannut yhtä vaikeasti tehtyä järjestelmää. Kun hermot olivat menneet ja kaavakkeet täytetty, niin sivusto kiitti hakemuksesta paikkaan X. Mitä? Luulin täyttäväni hakemuksen, mutta olinkin samalla hakenut jotain paikkaa, josta en tiennyt itse mitään.

Luultavasti tämän kirjoituksen ansiosta päädyn kaikkien rekrytointiyrityksien mustalla listalle. Toinen vaihtoehto on ostaa Windows-kone ja tyytyä osaansa.

Toivot vaan. Kokemuksesta voin sanoa, että orjuuttajafirmat halutessaan pakottavat sinut töihin, sanoit sitten kyllä tai ei.

Hempskutti, tarkoittaako tämä sitä että windows-käyttäjät saavat syyttää epätoivoisista rävellyksistään erilaisilla rekrysaiteilla vaan omaa typeryyttään, kun palvelun kuitenkin pitäisi teknisesti toimia? Tai jotain, mitä sitten tuo lause tarkoittikin. Mutta siis ymmärrystä täältä, olen ihan takuuvarma siitä että syy siihen ettei tule edes kutsuja työhaastatteluihin johtuu siitä, että täytän nuo lomakkeet jotenkin väärin. Osaamisesta, koulutusta ja kokemustahan löytyy, lähes mihin tahansa ;-)

Niitty: ei kai kukaan voi pakottaa töihin? :O Tukien loppumisilla uhkaillaan monia, mutta kun ei sellaisia saa, niin kai tässä aikalailla saa omat polkunsa valita.

Helen: Ei tarkoittanut. Käytettävyys- ja yhteensopivuusongelmat pitää eritellä. En edes päässyt Postin rekrysivuille, koska sivusto ilmoitti väärästä selaimesta.

Esimerksi Adeccon sivuja ei voi selata millään käyttöjärjestelmällä toimivasti.

Rekrytoinnin yhteystiedot

puh. 0200-71000
ma-pe klo 8–20 ja la 9–14

Ole hyvä oopa! :D äläkä ryttää mun hesaria!

hih, en siis ole ainoa joka kärsi syrjinnästä :) onneksi löytyi yksi paikka josta vielä aiemmin ie:tä sai (joku kumma testi-versio muka mutta on toiminut itselläni):

http://en.softonic.com/file.phtml?&id_file=7888&action=view&view=downloads

siltikään.. oli softa mikä tahansa, kyllä yksi omppu pöydällä on aina parempi kuin kymmenen pc:tä pivossa ;D

Kiitos obeesi, mutta kyseessä oli retorinen valitus (näin ei varmaan voi sanoa :D).

Ani, kiitos, mutta yritän pärjätä ilman ja sen sijaan valittaa. Paha tapani. En ymmärrä miksi pitää estää kokonaan pääsy sivustolle, jos ei ole tiettyä selainta.

Aika erikoista tuollaisen yleishyödyllisenä pidetyn palvelun kuin posti kohdalla. Siis että jos kyseessä olisi jonkun pienen pelkästään lemmikkihiirten kaulapantoja myyvän lafkan sivut, niin en jaksaisi edes hämmästyä, mutta että posti...

Tällä hetekllä olen hiton onnellinen pc:n omistaja, sillä uuden rakkaan englantilaisen opinahjoni järjestelmät eivät ole oikeastaan millään tasolla mac-yhteensopivia. En siis välttämättä saisi koko internet-yhteyttä toimimaan täällä opiskelija-asunnossa, jos omistaisin ompun. Joten haaveet uudesta suloisesta tekniikasta on nyt sitten haudattu ainakin seuraavaksi kolmeksi vuodeksi.

Aah, tulee mieleen omat opiskeluaikani. Meidän etäopetusjärjestelmä oli todella sekava. Kerran eräs opettaja kerran ilmoitti täydelle auditoriolle, että kurssilla käytetään ko. järjestelmää. Tuloksena yleisö puhkesi spontaaniin buuaukseen.

Monikaan ei saanut systeemiä toimimaan kotona, jolloin oma palautteeni IT-osastolle oli: "Miksi koulu etäopetusjärjestelmää voi käyttää ainoastaan koulun koneilta?"

Eivät vastanneet, mutta järjestelmä vaihtui jossain vaiheessa uuteen yhtä sekavaan.

Kaiken lisäksi Postin sivut eivät toimi millä tahansa Internet Explorerilla. Ne nimittäin eivät toimi IE7:lla. En siis Windows-käyttäjänä pääse rekisteröitymään millään neljästä selaimestani.

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee