« Home | oopa: listattuja liskoja » | puuro: rock n' roll » | niitty: kiva kun joku kuuntelee » | niitty: must have! » | niitty: www-asteen yhteys » | oopa: kaikkea sitä näkee, kun... » | oopa: maanantaivitonen kulttuurista » | oopa: statistiikkaa » | oopa: podcastissa » | oopa: viikon linkki... »

noumann: kahvi on yök

Olen viime aikoina maistellut vaihtoehtoja kahville. Parhaimmillaankin keittimestäni valuu vain sumppia, joka on pahaa mutta piristävää. Ei siis puhettakaan mistään kahvihifistelystä. Teen kanssa on helpompi tehdä kokeiluja, ja se on sitä paitsi terveellisempääkin. Aamujuomana brasilialainen mate-hauduke on todella mainiota, ruoan jälkeen maistuu chai latte, illalla voi juoda kofeiinitonta rooibos-teetä. Valinnan varaa on vaikka kuinka!

Bah, ei ole suodatinkahvin voittanutta.

Mate on argentinalaista... mutta tosi hyvaa kylla :)

Kokeilitko Cafe Neron kaffea kun olit taalla? (kylla varmaan kokeilit kun kerran hengailit mun ja Johannan kanssa...) Se on namia!

Mun ostamassa mate-pakkauksessa lukee isolla että "Brasilia" joten sovitaan että se on Etelä-Amerikasta.
Onhan oikein tehty kahvi hyvää, etenkin Neron, mutta noi suodatinkaffet... Äh.

Mate on tosiaan alunperin argentiinalainen juoma. Esim. Chen Guevaran Moottoripyöräpäiväkirjassa puhuvat siitä argentiinalaisena perinnejuomana. Vaikka väliäkö tuolla, halusin vaan päteä.

Suodatinkahvistakin saa ihan juomakelpoista, kun ripottelee sinne kahvin purujen sekaan vähän kanelia, kaardemummaa, inkivääriä tai jotain muuta kivaa. Tai vaikka kaikkia noita samalla kertaa.

drip coffee can be crazy awesome. the secret is the right roast, the right grind and freshly ground beans.
i swear by these dudes and their beans:
http://www.monmouthcoffee.co.uk/
but really facts must be faced: drip coffee is for fucking amateurs.
espresso is for kings among men.
http://www.presso.co.uk/
http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe.asp?macchine-per-espresso-manuali_11_Achille

Sohon algerian coffee shopista saa ostaa nykyaan kahvia mukaan. Tosi tujua ja edullista. Espresso on muistaakseni 70 pennia ja latte naurettavat 90 pennia. JA kaupassa on myymassa mukava lievasti hyperaktiivinen nuori mies. Ostan kaffea sielta nykyaan aika usein viikonloppuna, kun ei tarvi huolehtia siita etta kofeiini valvottaisi kaiket yot. Kaupassa on myos loistava pikku kyltti jossa lukee : Drink coffee, do stupid things faster and with more energy. Ja kaikki tama perheyrityksesta. Kofeiinihumalan lisaksi kevyehko omatunto! Huippua!

Onko Kanadan kahvi ok Johanna?

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee