« Home | Oopa: Huippista! » | Ameeba: Riks, raks ja poks. » | Oopa: Liikennettä liikaa » | Noumann: Parhautta à la Feist » | Jäätelökesä: Ben&Jerry's » | Puuro: Mahtavaa Helsinki Mahtavaa » | Oopa: blogittelua » | Oopa: työelämää » | Oopa: älä osta hiirimattoa Ebaystä! » | oopa: Mielikuvitustyttöystävät »

Ameeba: aika laihaa

Kuten lupasin, jatkan mukaterveellisten hihhulikokeilujeni raportointia. Tänään, hyvät lapset, vuorossa on paasto. Sitä kokeilin viime viikolla. Kunnianhimoinen tavoite oli aluksi paastota viikko, joka kutistui matkan varrella viiteen päivään ja käytännössä neljään. Näin se meni.

Päivä 1. Olo ok. Ei nälkä. Juon kiltisti kaikki mehut, kasvisliemet ja yrttiteet sekä suoritan kammottavat suolihuuhteluoperaatiot aamuin illoin. Illalla olen edelleen energinen, käyn salilla ja bailatinossa.

Päivä 2.

Kuin edellä. Paitsi energiaa ei enää ole. Palelen, istun toimistossa torimummonhanskat, kaulahuivi, villatakki ja villasukat päällä. Hirmuinen nälkä. Porkkanamehun näkeminenkin etoo.

Päivä 3. Kuin edellä, paitsi heikottaa. Kaupassa käyminen on tuskaa, kun kaikki ruoan tuoksut pistävät nenään. Epätoivoni alkaa olla sitä luokkaa, että suunnittelen leivänmurujen nuolemista lattialta. Kaadan porkkanamehun viemäriin. Rypälemehu sentään vielä menee.

Päivä 4

Herään. Todella huono olo. Pyörryttää. Oksettaa. Harmittaa, ettei mahassa ole mitään oksennettavaa. Puolessa välissä päivää lakkaa olemasta nälkä. Päättelen nyt alkaneen sen paljon mainostetun paastoamisen “euforiavaiheen”, jossa nälän tunne katoaa. Niin, tai sitten kyseessä on samanlainen ilmiö kuin hypotermiaan kuollessa: vähän ennen hengiltä jäätymistä tulee lämmin olo. Päätän olla ottamatta selvää.

Vaaka näyttää tässä vaiheessa noin neljä kiloa vähemmän kuin alussa. En paastonnut laihduttamis- vaan puhdistautumismielessä, joten päätän lopettaa paaston. Siitä, onko elimistö yhtään puhtaampi, en osaa sanoa mitään.

Entäs nyt?

Paaston aloittamisesta on nyt kaksi viikkoa. Paino edelleen paaston jälkeisissä lukemissa. Vaikka väittävät, että paastossa katoaa vain nestettä ja turvotusta, uskallan väittää jenkkakahvojen pienentyneen ja farkkujen melkeinpä pyörivän jalassa. No, en tosin ole paaston jälkeenkään syönyt epäterveellisyyksiä ja olen liikkunut suhteellisen paljon.

Suosittelenko muille?

No en, saatana. Enkä ajatellut ottaa uusiksi. Tai jos otan, teen sen lomalla. Nälissään on kovin vaikea keskittyä työntekoon.

Tunnisteet: ,

Kohtalaisen rehellinen meininki :D

Heh, tää oli hauska ja mielenkiintoinen raportti. Lisää uskaliaita kokeiluja tulossa? ;)

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee