« Home | Oopa: Lisää mestareita » | Oopa: Biliksen SM-kisat » | Noumann: Sika säkissä » | oopa: viikon blogailut » | Oopa: Rentoutumista » | Oopa: Ringflash adapter testissä » | Oopa: Viikon linkit » | Oopa: Koolla on väliä » | Oopa: Auto harkinnassa » | Oopa: Sänky on valmis »

Oopa: kaksio hakusessa

Mitä todennäköisimmin seuraava asunto on omistusasunto. Eilen alkoi alueiden kartoitus. Koska asuntojen hinnat ovat taivaissa, ainakin suhteessa palkansaajien palkkoihin, on asuntoa etsittävä korttelialueiden ulkopuolelta. Varsinkin kun usean sadantonnin lainat ei houkuta.

Olen alkanut pohtia vakavasti (etelä-) Haagaa. Ei saa nauraa. Toisaalta myös muut ensimmäiset ei-korttelialueet ovat harkinnassa (Käpylä, Hermanni jne.). Ei sillä ole niin väliä. Kunhan löytyisi sellainen ihan paskassa kunnossa oleva kaksio, jossa olisi hyvä pohja.

Eilen tuli ajeltua fillarilla Haagaa ympäri. Tunnen ko. kaupunginosan ehkä huonoiten Helsingistä, joten ajelu oli paikallaan. Kiitos naapurille fillarin lainasta.

Google Mapsista
voi katsoa, missä tuleva asunto tod.näk. sijaitsee. Aikatauluna sellainen 1-2v. Sen verran nirso sitä on.

Tunnisteet:

Täällä on ihan kivaa. Tervetuloa. :)

Sulle rapsahti haaste.

Mä kysäisen eräältä frendiltä. Sillä oli jokin aika sitten myynnissä yksi juttu joka voisi kiinnostaa sua.

Kerro miten kivaa? Onko palvelut kohdillaan? Muitakin kauppoja kuin Tunnelitien K-market? Kahviloita? Ravintolat? Kukkakaupat?

-oopa

Hyvä valinta, etelä-Haaga on oikein mukavaa aluetta! Asuin siellä itsekin jokusen vuoden, ja olen niinikään ajatellut, että jos joskus omistusasuntokantaan siirryn, niin se on vaihtoehdoista ihan kärkipäässä. Mitään hurjia kauppakeskittymiä sieltä on turha hakea, mutta kyllä siellä aina päivittäistavaroissa pysyy. Ja keskustaan on kumminkin kohtuulyhyt matka.

Se vaan voi olla vaikeaa löytää ihastuttavaa pommikuntoista remontoitavaa asuntoa Etelä-Haagan ikäiseltä alueelta sellaisesta yhtiöstä, jossa mikään iso yhtiökohtainen remontti ei olisi edessä ihan lähivuosina.

Että sikäli sietääkin olla varoaikaa.

Mutta muuten mainio valinta. Varsinkin, jos koti raideliikenteen varrelta löytyy.

Suurin osa Hermannin talokannasta on tulossa putkiremontti-ikään, joten oikea aika sijoittaa tänne on jo alkanut. Putkiremontin lähestyessä asuntoja näkyy tulevan myyntiin varsin reipasta tahtia ja hyvällä onnella hinta on putkiremontin kustannustenkin kanssa siedettävä. Kulkuyhteydet ovat erinomaiset ja alue harvinaisen viihtyisä.

Ja putkiremonttihan on iloinen asia, etenkin asukkaille;)

Jos olisin ostamassa asuntoa nyt, tutkailisin Hämeentien varrella Hermannin puolella olevia taloja ja niistä ylimpien kerrosten asuntoja, joiden ikkunat ovat merelle päin. Näkymät ovat parhaimmillaan huikeat ja asunnot erittäin valoisia.

Sari

Niitä on tutkailtu. Samoin mahdollisuutta säätää loftia. Kaikki on avoinna... kuten lainan saaminen. :D

Jos olisin ostamassa asuntoa, tutkailisin Algheron, Olbian tai Cagliarin seutuja.

Njoo, jos mennään merta edemmäs kalaan, niin siinä tapauksessa kannattaa siirtyä vielä hieman Algherosta etelään, pieneen ja somaan Bosan kaupunkiin. :p

Sieltä löytyi ainakin joitain vuosia sitten todella huonokuntoisia, mutta aivan upeita kivitaloja rinnetontilla pienten kujien varrelta.

Työmatkat vain saattavat vähän venyä.

Sari

Jos Haagaan halajaa kannattaa sijoittua ennemmin junan kuin ratikan läheisyyteen, vaikka raitiovaunuilu niin kovin kaupunkilaista onkin. Junalla keskustaan 8 min ja vuoroväli viiden minuutin luokkaa, ratikalla siirtyminen tuskastuttavan hidasta. 24 vuoden haagalaisuuden jälkeen hakusessa minullakin eka oma enkä voisi kuvitellakaan pois täältä muuttavani. Tärkeintä Haagassa on puut, keskuspuiston läheisyys ja puhdas ilma. Kuppilat ja kaupat on keskustassa niin nopeasti tavoitettavissa,ettei niitä omilla nurkilla osaa kaivata. Ja mikä tärkeintä, kukkakauppoja löytyy peräti kolme!

-vi

Kaikkein eniten himottaisi melkeinpä:

1. Siltasaari
2. Pohjoisranta
3. Vanha Herttoniemi

Jos kestää pitkät työmatkat, niin suosittelen suoraan siirtymistä Vantaalle, kulkematta lähtöruudun kautta. Ainakin meillä täällä Vantaanlaaksossa on mukavan keskiluokkaista. Tulevaisuudessa näen itseni hyvinkin pitkään täällä, joskin kuulen myös vienon Nurmijärjen tai Espoon kutsun.

Vantaa ei ole vastaus! Ratikkamatkan päästä olisi.

Tosin ei taida onnistua. Haluan asua kaupungissa, jos asun PK-seudulla. Toinen vaihtoehto on sitten muuttaa reilusti maaseudulle meren rantaan. Sisämaa ei houkuta, eikä Sipoon 1me maksavat rantatontit.

Bosa ja Alghero ovat esikuvana minun novellieni Bragalonen kaupungille, mutta Bosaan en muuttaisi, liian kaukana ja heikot palvelut.
Alghero sitä vastoin on rautatiekaupunki, lentokentältä pääseen mantereelle ja Capo Caccia näkyy kauniisti.
http://www.casa.it/ff/29/2548772_1.jpg

Älkäähän nyt prassailko... kohta varmaan väitätte juovanne punaviiniä?

No tällä hetkellä juon Negritaa.

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee