« Home | Noumann: Ensi viikolla » | Oopa: Sunnutaiaamuna » | Oopa: Aikusitumisia! » | Oopa: Vaihe kaksi! » | Oopa: Räkätautia puskee » | Oopa: akkuasiaa » | Oopa: Viime kesää ei ole enää jäljellä » | Oopa: Viikkis melkein pulkassa » | Puuro: Avaruustanssi! » | Oopa: Torstai on linkkejä täynnä »

Oopa: Mutta missä on T.L.?

498B5496.jpg
Lauantaina teimme siis hulvattoman matkan Tallinaan katsomaan rata-autokilpailun harjoituksia ja aika-ajoja. Ennalta meitä kiinnostavin luokka oli F3, koska eräs matkaporukamme jäsenistä oli saanut kutsut ystävältään, joka siis ajoi ko. kisassa. Kun pyydetiin mukaan, niin eipä sitä voinut sanoa ei.

Päivän aikana katsoimme useamman luokan ajoja. Paperilla kovin luokka oli tietysti GT, josta löytyikin mielenkiintoisia autoja. Mukana oli mm. Pertti Kuismasen Viper, Vanina Ickxin viime kauden DTM-Audi sekä melkoisen mielenkiintoinen ja hurja Renault Megane.

Hauskin luokka oli tietty Legends, jossa 30-luvun mallien mukaiset miniautot kiertävät rinkulaa. Vauhdista huolehtii Yahaman moottoripyörän moottori, mutta kevyttä autoa se kuljettaa aika hurjan näköisesti.

Suurin yllätys oli Red Bullin F1:n vierailu radalla. Allekirjoittaneella kävi tuuri ja onnistuin puikkeloimaan formulan viereen, kun sitä käynnistettiin. Isosta kamerasta oli hyötyä. En nimittäin jaksanut akkreditoitua lehdistön edustajaksi, koska olin lomamatkalla. Melkoinen saundi forkesta lähtikin. Minä lensin melkein perseelleni, sillä säikähdin ihan helvetisti, kun kuski sipaisi kaasua. HUH! Kiihdytyksessähän forkeista lähtee sitten melko kimeä ääni, koska kone saa kiertää 19 000 rpm.

Mites kuvat sitten? Lähemmäksi olisi pitänyt päästä, mutta ei samalla tavalla kuin naapurimaan paikalliset (epä)toivot. He nimittäin kuvasivat ihan rennosti 180° mutkan ulkoreunassa yhden rengasvallirivistön takana. Kyseisessä erittäin tiukassa mutkassa oli tosi huono asvaltti ja korkeuseroa sen verran, että renkaat olivat ilmassa ja pohjapanssarit kolisivat maahan. Ei huvittaisi kokeilla kestääkö laajakulman etulinssi Viperin osumaa. Hullut! Lisäksi olisi tietty voinut panoroida ohi vipeltäviä autoja, mutta melko kaukaa aitojen takaa kuvatessa ei vaan jaksanut.

Ennen kotiin lähtöä näätäilin itseni vielä Red Bullin varikkotelttaan, jonne oli pääsy yleisesti kielletty. Pääsipähän näkemään, että millaisessa kolossa kuskit istuvat ja otamaan pari lähikuvaa. Tiimin edustaja vaan totesi, että älä kuvaa pitkään, sillä muuten muut hermostuvat.

Kaikin puolin oli varsin onnistunut matka. Kamera tosin veti jo aamulla erroria ja matkan aikana 1D:n pystykahvan laukasin nappi lopetti toimintansa. Täytyy katsoa, jos vaikka Canonilta tulisi vesitiivis kymppisarjalainen, niin 1D pääsisi ansaitulle eläkkeelle. Siihen saakka kuvaan vain vaakakuvaa.

Galleria: Flickr!

Huom: Pahoittelen, että galleria on hitaahkossa Flickrissä. Pintaliidon serveri ei oikeasti kestä tällaisten kuvamäärien esittelyä. Lisäksi kuvat on käsitelty kalibroimattomalla näytöllä ja mukana on tylsähköjä kuvia, joiden on vain tarkoitus esitellä kalustoa! Myöhemmin tiedossa parempia versioita.

Tunnisteet: , , ,


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee