« Home | Oopa: Sisustuskamaa netistä? » | Oopa: Laadukasta tiedottamista » | Oopa: Kamerakaupoille? » | Oopa: Maanantain vitonen » | Oopa: Syksyn pimenevä tv-ilta » | Oopa: Mölkyn MM-kisoissa » | Oopa: hienostelua... » | Oopa: Nastola » | Oopa: RIP Uusi muoto » | Oopa: Palautuksia »

Ameeba: kaukana (es)poissa

Espoo on ainakin vannoutuneille sinkkuhelsinkiläisille kirosana. Se on keskiluokkautumisen ja keski-ikäistymisen synonyymi, kaikkea sellaista, mihin liittyy farmariauto, kävelysauvat, kultainen noutaja ja paritalo. Espooistuminen on alkanut nakertaa omaakin sukupolveani, sen syövereihin on uponnut jo yksi kaveripariskunta. Tai enemmänkin, jos Espoota pitää henkisenä tilana ennemmin kuin maantieteellisenä.

No, on Espoossa hyvääkin. Tänä viikonloppuna kävin täällä ja täällä.

Valitettavasti Espoo vaati veronsa. Lauantai-illan viimeisessä elokuvassa nukahdimme kuin vaippaikäisten kolmosten vanhemmat kesken iltauutisten. Jälkeenpäin sitten yritimme koota kokonaiskuvaa sekavaksi jääneestä taidepläjäyksestä. Teinipisteitä tuli sentään kerättyä pussailemalla jälkimmäisen kohteen pimeissä videoinstallaatiohuoneissa.

Suosittelen. Siis Emmaa. Ja sitä pussailua. Pitää kävelysauvat loitolla, vielä hetken.

Espoo on pelottava musta aukko. Kaveri, 27, etsi kämppää Helsingin ydinkeskustasta, mutta lopulta raukka päätyi muuttamaan Leppävaaraan. Ja tietenkin kyseessä on juuri sellainen tyyppi, joka kokee itsensä keski-ikäiseksi konservatiiviksi. On tosin sinkku, joten ehkä Espoosta löytyy kaltaisiaan.

Ei löydy. Espooseen sallitaan muutto vain pareittain.

Espoossa on paljon kivoi alueita, sellaista maaseutuidyliä vielä yllinkyllin. Mitään järkeä en näe siinä, että muuttaa sinne kerrostaloon. Oma piha ja ehdottomasti enemmän kuin se alueellinen vakio 550m2. Ei näissä pihoissa ole tilaa edes sille pihalle. Esim. tuossa meitä lähellä, 100 metrin päässä, on omakotitalo myynnissä. Pihaa on on 2metriä seinästä aitaan, takapihaa ehkä 4metriä seinästä tontinreunaan. Hinta 576 000 euroa. SIIIS KMOON! Laskettiin nopsaan huonolla matikkapäällä, että jos ostaisimme kyseisen asunnon ja ottaisimme "hiukan" lainaa, jota lyhentäisimme reippaat 2500eur /kk, olisi laina-aika nykyisillä koroilla 800 vuotta ja asunnon loppuhinta 12 327 624 euroa. Olisi siinä perillisillä champanjan paikka, kun kesällä 2807 olisi pakettitalo Vantaanlaaksossa maksettuna.

Mutta millainen on maailma vuonna 2807?! Jos miettii millainen pohjola oli 1207, ottaa huomioon teollisesta vallankumouksesta lähteneen kehityksen logaritmisen kehityksen ja suhteuttaa kaiken vielä käsillä olevaan ilmastonmuutokseen, lisää soppaan kymmenkunta globaalia sotaa, muutaman tappajaviruksen, ensimmäisen asteen yhteyden ja mahdollisen Jeesuksen toisen tulemisen niin huhhuh. Sanoisin että pakettitalo Vantaanlaaksossa olisi kadonnut kartalta moneen otteeseen ja todennäköisesti ranskalaisten jälkeläiset viljelevät täällä olevassa hiekkaerämaassa jotain kitukasvuista pensasta josta vähät planeetalle jääneet ihmisrauniot koittavat saada ravintonsa. Hiphei, hyvältä näyttää!

Niitty, ei kai vanne purista päätä? Nimimerkillä oireet tunnistava :D

Nii-in, mutta jos haluaa omakotitalon, miksi muuttaa jonnekin Espooseen? Kun voi muuttaa oikeasti maalle ja saada ison talon kaupunkiyksiön hinnalla.

Ameeba: Osuit suhteellisen lähelle. Olen viidettäpäivää kuumeen ja kurkkukivun kourissa. Puhua en juurikaan pysty kun ääni on mennyt. Lisäksi paripäivää olohuoneen sohvalla istuen tekee ihmiselle ihmeitä, ajatus juoksee ja sitä alkaa kehittämään kaikenlaista kivaa skenaariota. No, huomenna on pakko mennä töihin, terveenä tai ei.

Ja kyllä, meillä on suunnitelma "paluumuutto maalle". Ensin pitää tehdä vain muutamavuosi mainoksia, antaa asuntojen hinnan nousta tolkuttomasti Kehä III;sen sisäpuolella ja odottaa että ihmiset hylkäävät lisää maaseutua ja myy talonsa superhalvalla. Meille. MWAHAHAHAHA.

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee