« Home | Oopa: Palautuksia » | Oopa: Prkl filmikauppa! » | Oopa: Panoramainnostus » | Oopa: ruisleipää ja sirkus » | Noumann: Istuisin » | Ameeba: laiha läski » | Oopa: lihava läski » | Noumann: Lankabaari » | Puuro: Lauantaitanssit » | Oopa: Tekniikan ihmelapsi »

Oopa: RIP Uusi muoto

Ensin A-lehdet osti Image Kustannuksen. Sitten lopetettiin Business.fi. Seuravaksi lopetetaan Uusi Muoto, koska se tekee tappiota. Kuulostaako ison talon meiningiltä?

Lopetuspäätöksen taustalla on varsin normaalit syyt. Viimeinen yritys pelastaa lehti oli kevään suuri muutos, jossa nimikin vaihtui Muodosta Uudeksi Muodoksi. Sepä ei auttanut. Mömmötin mukaan tilaajia ei tullut lisää ja näin kävi. Sitä ei kerrota, että lähtikö ensin päätoimittaja ja sitten tuli lopetuspäätös vai toisinpäin. Se tiedetään, että uusi päätoimittaja olisi joutunut vaikean paikan eteen. Olisi.

Nyt Suomesta puuttuu taas kerran muotoiluun, designiin ja sen sellaiseen keskittyvä lehti. Kuka sellaisen nyt perustaisi?

Tunnisteet:

Minulla ei taida olla tähän hätään muuta sanottavaa kuin: VOI PASKA!

Mä luulen, että "suuri tasaaja" vaikuttaa omalta osaltaan ihan vituhsti ja paljon. Olen ainakin itse siirtynyt jo siihen, että kun illalla haluan lukea jotain diibadaabaa avaan läppärin sängyssä... Kirjat kulutan mieluummin kansissa, mutta televisiota ja lehdet pyörii 95% selaimessa.

Eipä allekirjoittaneellekaan tule ainuttakaan paperilehteä, mutta vain siksi, että "ei ole koskaan aikaa" lukea niitä.

Ei YouTubekaan ole tappanut telkkaria... ainakaan vielä.

Minne katosi "en ole koskaan"?

Samaa ihmettelen minäkin. Missä on "En ole koskaan" -kirjoitus? Iskikö Ameeballe itsesensuuri vai mitvit?

Hösh vaan, ei intternet poista tarvetta ammattitaitoisille,yllättäville, kauniille paperisille julkaisuille! Ainakaan niin kauan, kun on ihmisiä, jotka haluavat hypistellä ja ottaa välineen ihan fyysillisesti haltuun.

Läppäriä ei voi lukea kylvyssä (eikä oikein pytylläkään), nettisivuilta ei voi repiä inspiroivia kuvia ja tekstejä (tai voi voi, mutta aika nihkeitä printatut jutut saati virtuaalimuistiot ovat vanhaan kunnon leikekirjaan tahi kollaashiin verrattuna). Läppärin kanssa on nuipeaa käpertyä sänkyyn, lehden kanssa on mukavampaa ottaa aurinkoakin.

Lehtiä ei siis tapa internet, vaan riskinottokyvytön julkaisijapuoli.

(Uuden) Muodon poismeno on tosi kurja uutinen, niin suomalaisen tyylijournalismin lukijakannattajille kuin sen tekemistäkin yritteleville.

Buu.

Uusi Muoto, sen paremminkuin Muotokaan, ei vaan ollut riittävän hyvä lehti.

Aaltoa, Iittalaa ja ilmeisesti toimittajien kavereita pikkuruisissa täytejutuissa. Visuaalisesti oli yritystä, mutta sisältö junnasi paikoillaan. Lopputuloksena oli sen verran pliisu lehti, että se oli helppo jättää ostamatta.

Itsestä tuntui siltä, etteivät Imagen rahkeet yksinkertaisesti, ikävä kyllä, oikein riittäneet, vaan uudistukset jäivät ostetuissa lehdissä puolitiehen. Mondo lienee oikeastaan ainoa poikkeus, vaikka olihan Bisnes.fi:ssäkin Muotoa enemmän yritystä.

Jos kukaan enää lehtiä perustaa, täytyisi löytyä enemmän asennetta ja halua/massia, ettei uutukainen päätyisi isojen lehtitalojen teuraaksi. Vaikea yhtälö, valitettavasti.

Itse en edes huomannut, että Uusi Muoto oli uusi Muoton, ennen kuin lehti lopetettiin. Onneksi on tosiaan vielä Mondo, mielestäni maan parasta luettavaa.

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee