« Home | Neiti A: Kaapin takana on nainen » | Noumann: Onnea, B! » | Oopa: K-70 » | hna: Matti F. Vanhanen » | Oopa: Mä oon Harrilla » | Neiti A: Pokaa 70-luvun malliin » | Puuro: Nuori mies, onko tylsää? » | hna: Parasta juuri nyt » | Puuro: Sadepäivän rytmit » | Neiti A: Anna potkut Hammas Peikon tekijöille »

hna: Ravintola Kokki | Neljä tähteä

Päätimme käydä Ruohuvuoren ammattioppilaitoksen Ravintola Kokissa lounaalla. Miljööhän oli varsin fiini: pöytäliinat, uudehkoa hotellityyliä, tarjoilijoilla valkeat (ei niin hyvin silitetyt) paidat ja mustat mirrit. Ja henkilökuntaa riittämiin!

Ok. Tavallaanhan on ärsyttävää, ettei tarjoilija(t) tajua tulla hakemaan lautasia pois, vaikka aterimet viestittävät: Olen lopettanut. Varsinkin kun pienet kädet hamuavat haarukkaa. Mutta ei se mitään. Tavallaan on vähän hmmm, ettei saa sitä tilaamansa kolajuomaa, mutta ei se mitään kun siitä ei laskun tullessa tarvitse jutella. Tavallaan on vähän hmmm, ettei tarjoilija(t) kuuntele tilauksia, mutta ei se mitään. Alle 4-vuotiaiden lisäkeannokset ovat ilmaisia, mutta juuri tämän tuhlailun takia maapallo tuhoutuu.

Tarjoilijamme oli(vat) niiiiiin nuoria! Hyvä Luoja! Huomio on vain ja yksin osoitus siitä tosiseikasta, että minä olen vanha. Ouldi, hääsbiini. Mutta henkilkunnan nuori-ikä oli yksi hupaisuus lounastuksessa. Jälkiruokaa tilatessa se hyvin tuli esiin.

Asiakas: "Anteeksi, mutta mitä ne jälkiruokavaihtoehdot taas olikaan?"
Tarjoilija: "No sellai sitruunapiiras jollain ...ööö olisko ollut joku kastike ja sit joku lakkajuttu."
Asiakas: "Aaa… Joku lakkajuttu. No joo, voitaisiinko me saada ne listat vielä vähäksi aikaa."

Ajoitushan on myös mukavaa ja useinhan vaikkapa alkuruoan kanssa jotkut haluavat sen maidon, joka usein henkilökunnan puolelta ajatellaan pääruuan kanssa nautittavaksi ja tällöin sanotaan: "Sen maidon voi tuoda ihan heti.". Samaa ei ehkä ole tavattu sanoa jälkiruuan ja kahvin kanssa. Kun ne tilataan yhdessä jälkiruuaksi. Mutta ei se mitään, kun siinä oli joku "Se kestää, kun siinä on joku juttu" -tyyppinen juttu.

Mutta siis hyvää oli ja hintalaatusuhde varsin oookooo. Lisäväriä toi palvelun monipuolisuus ja erilaisuus. Ihan ei itse pysynyt mukana, että ohjaako joku pöytään ja ketkä niitä meidän pöydän tarjoilijoita oli, katsekontaktin saamista olisi hyvä harjaannuttaa ja jossain määrin sitä suusanallista ulosantia, mutta kaiken kaikkiaan 4 syöttötuolia ja neljä tähteä!

Tunnisteet: ,

Kaveri opettaa ko. oppilaitoksessa jonka ravintola tuo Kokki on ja hän on joskus kertonut sieltä juttuja (sic) Siellä on saattanut olla joku luokka tyyliin ensimmäistä kertaa ravintolaharjoittelussa, joten ei ehkä mene ihan nappiin aina kaikki ja voi kestää se palvelun tulo :)

Ihan varmaan voi kestää ja sattua vaikka mitä. Mutta juuri kaikki tämä on osa viehätystä. Tietenkin jotain voisi olettaa, mutta olettaminen on niin passee.

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee