« Home | Noumann: Parasta juuri nyt vol. 3 » | Neiti A:n Nounou-lista » | Neiti A: Pelli on sou lääst siison » | hna: Ei vaan pysty » | Oopa: Ressu Redfordin haastattelu vuosien takaa » | hna: Mutta tämänhän me kaikki jo tiesimmekin » | Neiti A: Painappa tuosta! » | hna: Oikea kysymys » | Oopa: Kamerakaupoilla » | Noumann: Parasta juuri nyt vol. 2 »

hna: Syytän | osa 0001

Tietokoneaikakausi on johtanut siihen, että kuka vain mihin vain voi todeta jotain tämän tapaista: "No eiks tätä voi vaan tehdä Wordissä?!". Vaikka esitteen taittoa. Toki voi. Talonkin voi rakentaa vaikka tylsällä puukolla. Enää tarvitsee kysyä: Mitä järkeä?

Tiedän. Ei kannattaisi lähteä tälle linjalle ja näitä (surullisen surkuhupaisen traagisia) tarinoita riittää. Kaiken lisäksi aivan kerta kaikkisen liian paljon.

Tietokoneaika ja etenkin nyt viimeisten kymmenen vuoden aikana koetun internetin tehokäyttökauden jälkeen liian moni kuulee liian usein itsensä sanovan jotain tämän kaltaista: "Painokelpoisen kuvan pitäisi olla yksyks (1:1) koossa se 300 dpi:ta ja tää on nyt 72 dpi:tä, eli netti kuva -- Joo, ei. Ei tätä voi tästä skaalata isommaksi". On olemassa satu Hiirestä, joka Kissalle takkia ompeli.

Wordissä taittaminen on vielä dorkempaa kuin Freehandillä yli kymmenen sivuisen minkään taittaminen. Niin se vain on eikä sitä faktaa muuta edes vaikka sitä yrittäisi. Freehand has so left the building!

Tunnisteet: , ,

Kuulostaa siltä, että oletat asiakkaidesi osaavan omaa alaasi. Pieni vinkki: asiakkaat ostavat graafisia palveluja, koska EIVÄT itse niitä osaa eivätkä ymmärrä. Älä siis oleta, että he ovat edes kuulleet muista ohjelmista, kuin Wordista, Excelistä tai PowerPointista...

Myös mainonnan ostaminen on ammatti, joka vaatii ammattitaitoa. Yleensä tuon kaltaiset ongelmat tulevat siinä vaiheessa kuvioon, kun asiakas yrittää säästää ja tehdä hieman itse.

Jos kuvat olisi ottanut ammattilainen, ne ei tulisi wordillä. Jos taitto kokonaisuudessaan jätettäisiin ammattilaiselle, se ei tulisi wordillä.

Maailmassa on paljon pahaa.

En tietenkään. Kuten tiedän itse etten ole vaikkapa hammaslääkäri tai timpuri. Vaikka meillä vasara ja pari poraa onkin. Ja siinäpä se. Kun periaatteessa kaikilla on hyväkin tietokone ja office-paketti tai mitä ikinä ja periaatteessa kaikki voi ja pystyy tekemään kaikkea, niin voi unohtua se, että oikeasti sitten se joku juttu tehdään jotenkin niin, ettei asiakas itse osaa eikä teknisesti (koneiden takia ja muiden jo pelkästään) pysty siihen itse.

Ja usein asioita kuulee toistavansa, vaikka niistä olisi jo aineistojen toimitus"ehdoissa" ihan mainittu ja suusannallisestikin kerrottu.

Monen vuoden jälkeen ei tarvitse olettaa, sen tietää. Mutta edelleen, en itsekään usko, että meidän parilla poralla taloa kovin näppärästi rakennettaisiin.

Ja toden otta! Ammattikuvaajien käyttäminen on usein niiiin hölmöä! Se syö aikaa ja sitä myöten rahaa, kun huonoja kuvia yritetään pelastaa. Se ei ole vaan kannattavaa. Mitenkään. Jo taiton kannalta!

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee