« Home | OOPA: kenkiä ja kynsilakkaa » | noumann: perjantai on swahiliksi "eljuma" » | niitty: _oi _oi _oi » | Ameeba: Rakastan nörttejä » | oopa: tyttöjä iskemässä » | oopa: vielä yksi avoin kirje siitä onnellisuudesta... » | Ameeba: Rypyt sileiksi syömällä » | niitty: näkökulmia 11/9 -tapahtumiin... » | Noumann: taiteltava jänis » | oopa: ircquotes »

Ameeba: Neljäsosa kriisiä

Minua ahdistaa. Jo kolmatta vuotta. En tiedä mitä haluan, mikä minusta tulee, minne olen menossa tai kuka edes olen. Ja samaa näyttää olevan liikkeellä ystäväpiirissäkin (enkä tarkoita vain Oopan kriiseilyä oletusta kolmekymppisyydestä). Mutta nou hätä. Tänään minulle selvisi, mistä hommassa on kyse:

"Valmistuminen lähestyy ja olet paniikissa: mitä elämällesi tapahtuu? Et tiedä, kuka olet ja mitä haluat. Elät parisuhteessa etkä ole varma, onko hän se oikea. Tai olet sinkku ja mietit, löydätkö ikinä sopivan partnerin. Olet opiskellut jotain, mutta haluaisit tehdä jotain muuta. Saisit työpaikan, mutta se ei ole sitä, mistä olet unelmoinut. Mietit, haluatko ja pystytkö tekemään työtä ollenkaan. Voisit opiskella lisää, muuttaa toiselle paikkakunnalle. Sinun pitäisi elää elämäsi parhaimpia vuosia, mutta jostain syystä ei tunnu siltä. Kaikki ympärilläsi näyttävät tietävän mitä tekevät, ja koet olevasi ainoa ihminen, joka potee identiteettikriisiä. Kärsit quarterlife-kriisistä, joka voi iskeä koska tahansa 20 ja 30 ikävuoden välillä."
- Turun ylioppilaslehti 17.3.2006-

Nyt tälle viimeinkin saatiin diagnoosi: neljännesiän kriisi. On se vaan helpottavaa löytää nimilappu asialle. Siis tervetuloa itku, ahdistus ja hammasrautojen kiristys: se kuuluu asiaan tässä ikävaiheessa.

Sitäpaitsi neljännesahdistus on nyt tosi pop. Siitä kirjoitetaan jenkkilässä selviytymisoppaita toisensa perään. Helvettiin syömishäiriöt ja masennukset, meillä on uusi muotisairaus.

Mitä muuta kun kaveritkin kutsuvat isäksi?

Mitä sitten jos OLET valmistunut, tiedät olevasi oikealla alalla, on parishde josta tiedät että hän on se oikea, mutta kaikessa on oikeastaan kiinni siitä, että maailma ei ole vielä tajunnut kuinka hyvä tyyppi olen.

Eniten pelottaa, että mitä jos se ei tajuakkaan vaan huomaan, että yritykseni elättää itseni karahtaa kiville kerta toisensa jälkeen.

Epävarmuus, tietoisuus ajasta ja sen kuluvaisuudesta, se on perkelettä se.

Toki tunnustan, mulla oli toi kriisi vuonna 2003, silloin elämäni oli pelkkää kriisiä ja häränpyllyä. Mutta se kasvatti, suosittelen. Kasvamista. Mutta pelko ei koskaan katoa, muuttaa vaan muotoaan.

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee