« Home | Oopa: Jee, meillä on videoita! » | Oopa: Millainen on sielusi ja ruumiisi? » | Oopa: Mää mukkasin rotvallin reunaan ja pipa lens » | Noumann: ___ _____! » | Neiti A: Sinustako designeri? » | Neiti A: Haluaisitko sä maistaa mun suolakurkkua? » | Neiti A: Sielu ja ruumis » | Neiti A: Tämmöstä asiaa » | Puuro: Sielu ja ruumis » | Neiti A: Unisikamaista touhua »

hna: Kun Ego menee rikki

Olen aina ollut sitä mieltä, että Teema-astiasto on jokseenkin hanurista. Että se on tylsä ja täysin plääh. Rasittavinta siinä on keltainen värivaihtoehto, jonka toki ymmärrän olevan vaihtoehto, mutta sen pelkkä olemassa olo risoo. Rankasti. Voisi jopa todeta, että liikaa.

Minusta Ego-mallisto oli parempi. Siis r u o k a i l u a s t i a s t o k s i. Sitten ruokalautasten teko ja valmistus (saattavat olla synonyymejä, ai dount keer!) lopetettiin. WTF!? Miksi?!

Nyt kaapissa on viisi ruokalautasta, kuusi syvää lautasta, on kaksi isoa tarjoilukulhoa, yksi pienempi, neljä "puuro"kippoa (jos tykkää syösä puolilitraa puuroa) sekä sitä kahvikupistoa. Joista on mystisesti kahvat irronneet osasta ja sielläkin siis vajaamiehitys. Mitä minä teen sellaisella lautassarjalla, johon en saa paikkausta kuin metsästämällä kuin joku luolamies teroitetulla tikulla sepelihammastiikeriä?! En mitäään!

Vaihda nyt sitten johonkin astiastoon. Jos kaikkea valmistetaan viisi vuotta (jos edes sitä), niin kaikista malleista tulee erikoiskeräilyharvinaisuuksia eikä mitään (paitsi Teeeemaa) voi käyttää arkiarkiastiastiona. Ellei hae Ikeasta ja sieltäkin jotain v:n perusperusmallia.

Pakotetaanko tässä ihminen väsyttämällä valitsemaan Teema?!

Tunnisteet: , , , ,

Mä kaipaan Tildaa...

Kävin itse raivoamassa tuosta Egon lopetuksesta Iittalalla (koska ne myyjäthän sille jotain voi), koska olin vasta just ostanut pari niitä isoja pastalautasia ja sitten kuulen, että lällällää ei tehdäkään sulle enempää.

No, Ego on nyt meillä kahvi/aamiaisastiastona ja pari isoa pastalautasta sopii kyllä tarjoiluastioiksi. Yhdistin sitten valkoista Teemaa tarjoiluastioina tähän muutoin.

Mutta nämä kyllä oikeesti kypsyttää, että jotain sarjaa ei vain yhtäkkiä enää saa. Argh.

-johanna

Mietin jo, että vaihdetaan KoKoon, mutta sitten vaaleanpunainen väri lopetettiin. Pidin sitä merkkinä. Varsin huonona enteenä.

Pitääkö olla joku Iittala friikki, että pysyy perässä mikä on menossa mallistosta?! Ei mulla ole voimavaroja sellaiseen vainoharhaisuuteen.

Teema lienee varma valinta, joskin ehkä vähän tylsä. Ajaton ainakin. KoKossa ja Teemassakin epäilyttävät nuo sesonkivärit: jos alkaa kerätä jotain tiettyä väriä, sitä ei ehkä olekaan enää vuoden päästä.

Egon isot kahvikupit on mulla ollut päivittäisessä käytössä jo varmaan 10 vuotta, eikä mitään kulumisen merkkejä ole havaittavissa.

Mutta joo, minä olen jäänyt kaipailemaan Iittalan Boy-laseja, joiden tuotanto lopetettiin taannoin. Ne oli superhienoja.

No mutta hei Noumanni, se on sen sarjan idea, että voi yhdistellä eri värisiä! Ihan tylsää, jos kaikki on samanväristä. Mutta se lime taiseuusmikäihmepistaasi on kyllä ruma. Pinkki ja tummanruskea on mun suosikkeja.

Muutenkin mielestäni tuo "kerää koko sarja" -ajattelu on vähän lääst siisonia. Minä kun ajattelin kerätä parhaat palat jokaisesta sarjasta. Kyllähän lähes mitä tahansa Iittaloita voi yhdistellä toisiinsa ja kivalta näyttää silti. Tai ehkä jopa kivemmalta!

Ja puuttuvia osiahan voi bongailla vaikka Iittalan omalta Kirpputorilta eli täältä: http://iittala.fi/web/iittalacom.nsf/pages/CF0AC64DFC997CB6C225708F00265953?opendocument

Mutta ymmärrän kyllä, hna ja Johanna, vitutuksenne määrän. Palautetta Iittalalle (sinne pääkonttorille), ehdotan.

Joohei neiti Aaaa, mä tiedän että se sekoittelu on Kokon idea. Muttasilti, se on epäilyttävää: joku ei välttämättä halua semmoista sateenkaaren kirjavaa astiastoa. Jos erityisesti tykästyy vaikka siihen pistaasiin ja sitä saa ostaa kaksi kuukautta ja sitten enää ei, niin meneehän siinä hermo. Sitten on tarjolla vaan jotain ällöpinkkiä hyi.

Vallan hyvä idea Iittalalta tuo kirppis vaikka oonkin niille katkera ja vaikka siellä ei kukaan näytä tällä hetkellä Egoa myyvänkään. Kiitos linkistä!

-Johanna

Joo, onhan niillä se kirppis, mutta just kun ei ole tietoisesti halunnut valita mitään erityisen erikoista keräilymetsästyssarjaa. Kun tahtoisi sellaisen ei ihan Teema-astiaston johon saisi heti kun menee lautanen rikki paikkaajan.

Ei jaksaisi varastoida lautasia yltiömäisesti sitä varten.

Ja jos kaikki olis eriparia, niin siinäkin on kuitenkin joku juju. Sitten ei ole silloinkaan kiva jos se yhdisteltävyys menee siihen, ettei olekaan sitä jujua ja tarjolla olis taas jotain keltasta Teemaa paikkaamaan. Kun se Teema käy kaikkeen.

Mulla on arkikahvisumppimukit erilaisia, ihan just ton takia. Egon kupit on kestänyt just vuosia ja vuosia ja nyt kahvoja on irronnut tyyliin 1 per kk ja kun ne on astiakaapissa!?

Kyllä se Teemakin yllätti taannoin vähemmän iloisesti - Iittala lopetti juuri sen kokoisten Teema-ruokalautasten tuotannon, joita olen käyttänyt ja joita olisin vielä halunnut ostaa. Nyt niitä ei sitten saa vaan pitää ostaa niitä isompia lautasia. Ei näytä kivalta kattauksessa eikä tunnu mukavalta kukkarossa se.

Jep, täällä ollaan ainakin tehty periaatepäätös, ettei enää osteta mitään Iittalan astioita. Värit ja koot vaihtuvat tosiaan kaikkein tylsimmissäkin sarjoissa sen verran tiuhaan, että männävuosien höpinät ajattomista klassikoista joutavat romukoppaan.

Haluan kivannäköisiä astioita, joihin saa tarvittaessa täydennystä ilman alan aktiiviharrastajaksi ryhtymistä tai vaihtoehtoisesti edes sellaiset hinnat, joilla voi sitten uusia kerralla enemmänkin astiakaapin sisältöä, jos sopivia kokonaisuuksia ei enää saa kasaan. Iittalan kohdalla ei täyty kumpikaan ehdoista.

Pitäkööt pistaasinsa ja vaihtuvankokoiset kipponsa.

EIIII MEN!

Lähetä kommentti


www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from oopa8000. Make your own badge here.
Sisäpiiri suosittelee